Izvor:
14.08.2019 u 08:40
0

AKO NEMA GODIŠNJEG NACIONALNOG PLANA REFORMI: Neće biti mandatara za savet ministara BIH! (FOTO)

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić je izjavio da, ukoliko ne bude Godišnjeg nacionalnog plana reformi (ANP), neće biti ni mandatara za sastav Saveta ministara BiH.

Komšić je tako reagovao na izjavu srpskog člana Predsedništva Milorada Dodika, koji je u intervjuu Tanjugu rekao da Godišnji nacionalni plan reformi (ANP) neće biti poslat u Brisel, te da nema NATO puta u BiH.

– Što se mene tiče, ANP i mandatar (za sastav Saveta ministara BiH), su jedno pitanje – rekao je Komšić.

Na pitanje da li, ukoliko nema ANP, nema ni mandatara, Komšić je odgovorio: "Što se mene tiče! Ali, ja sam samo trećina Predsedništva BiH".

Komšić je potvrdio i da bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović neće glasati suprotno od predsedavajućeg Predsedništva.

Milorad Dodik je u intervjuu izjavio da ANP, koji je korak ka integraciji BiH u NATO, neće biti poslat u Brisel, jer se Republika Srpska protivi ulasku BiH u taj vojni savez i ne želi nivo saradnje koji bi bio veći od onog koji trenutno ima Srbija.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter