Izvor:
13.08.2019 u 16:35
0

PRIŠTINA: Odgovor zemljama Kvinte, ne uvoditi dodatne prepreke!

Kancelarija kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, koji je podneo neopozivu ostavku 19. jula i od tada nije održana nijedna sednica, u odgovoru na zahtev ambasadora zemalja Kvinte da Priština ukinte takse i nastavi dijalog sa Beogradom, saopštila je da "ne treba uvoditi dodatne prepreke".

Ambasadori zemalja Kvinte zatražili su danas vraćanje fokusa na takse i dijalog sa Beogradom, iako je nakon Haradinajeve ostavke jedina tema svih političkih stranaka – održavanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Iz Haradinajeve kancelarije poručuju da je nametnuta taksa na proizvode iz Srbije i BiH "pravična odluka", a da dijalog nije prekinula Priština.

U saopštenju kancelarije navode se do sada više puta ponovljeni stavovi vlade tzv. Kosova u vezi sa, kako tvrde, opravdano nametnutim 100 odsto uvećanim taksama na proizvode iz Srbije i BiH, novembra prošle godine.

Zemlje Kvinte pozvale su ranije danas Prištinu i Beograd da što pre obnove dijalog, da Priština mora da ukine takse, a Beograd da obustavi kampanju za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova.

U zajedničkoj izjavi vlada SAD, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, Italije i Nemačke navodi se da su ujedinjene u nameri da se postigne puna normalizacija u odnosima Beograda i Prištine kroz sveobuhvatni, politički održiv i pravno obavezujući sporazum koji će doprineti regionalnoj stabilnosti.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter