Izvor:
19.10.2016 u 23:22
0

ŠEFOVI SRPSKE I ŠPANSKE DIPLOMATIJE U BEOGRADU: Odlični bilateralni odnosi dve zemlje

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i bivši šef diplomatije Španije Migel Anhel Moratinos konstatovali su danas u Beogradu da su bilateralni odnosi dve države odlični i da postoji spremnost za produbljivanje ekonomske saradnje.

"Dačić je izrazio zadovoljstvo što se susreo sa velikim prijateljem Srbije, nosiocem Ordena srpske zastave prvog stepena i počasnim građaninom Beograda, koji je deo diplomatske karijere proveo Srbiji", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Obostrano je "konstatovano da su bilateralni odnosi Srbije i Španije odlični, da je politički dijalog intenzivan, kao i saradnja u međunarodnim organizacijama"

Naglašeno je na sastanku i "da postoji prostor i spremnost obe strane za produbljivanje ekonomske saradnje".

Šef srpske diplomatije izrazio je zahvalnost na čvrstoj i principijelnoj podršci Španije ključnim prioritetima Vlade Srbije, procesu evrointegracija i poziciji u vezi sa Kosovom i Metohijom, navodi se u saopštenju.

U razgovoru su učestvovali i izvršni direktor i savetnik za međunarodne odnose Međunarodnog sajma Barselona, Rikard Zapatero i Huan Antonio Marč, koji borave u Beogradu radi uspostavljanja saradnje sa Beogradskim sajmom.

Blic.rs
Foto: Twitter / Ivica Dačić

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter