0°C

Beograd

ALEKSANDAR VULIN OBIŠAO VOJNIKE SRBIJE: Priprema za učešće na 6. Međunarodnim vojnim igrama u Ruskoj Federaciji!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas ekipe Vojske Srbije, koja se u rejonu Deliblatske peščare priprema za učešće na 6. Međunarodnim vojnim igrama u Ruskoj Federaciji u disciplini "Vojni reli", od 27. jula do 11. avgusta.

Na Međunarodnim vojnim igrama pripadnici Vojske Srbije učestvovaće u tri discipline: Tenkovski biatlon, Vojni reli i Snajperska granica.

Prve dve discipline realizuju se u Rusiji, a treća u Belorusiji.

"Vojni reli" će biti održan na krajnjem istoku Rusije, u Republici Tiva, a pripadnici srpske vojske će se prvi put takmičiti u toj disciplini.

- Vojska Srbije uvek ide na pobedu. Na Vojnom reliju takmičićemo se sa najvećim i najbrojnijim armijama sveta, ali to ne znači da Vojska Srbije neće ići da pobedi. Idemo da ostvarimo dobar rezultat i još važnije od toga, idemo da pokažemo koliko smo obučeni i spremni. Da pokažemo sa čime raspolažemo i sa kakvim ljudima raspolažemo- rekao je Vulin.

Ministar poručuje da "ako među vojskama postoji poštovanje, onda je poštovanje koje se iskazuje prema Vojsci Srbije poštovanje prema njenim ljudima, iskustvu, hrabrosti i iznad svega njenoj ljubavi prema otadžbini".

- Ovi ljudi idu da se bore za našu zastavu i zemlju i siguran sam da će se vratiti sa odličnim rezultatom. Uostalom, Vojska Srbije je vojska pobednika- rekao je Vulin.

Prema rečima pukovnika Dragiše Zinaje iz Uprave za logistiku (J-4) Generalštaba Vojske Srbije, ekipu Vojske Srbije čine vozači iz svih jedinica Vojske, odabrani na osnovu odličnih rezultata postignutih na takmičenjima vojnih vozača u Kraljevu.

"Deo priprema koje danas prezentujemo je drugi deo. Prvi je realizovan u Kraljevu, pretežno na planinskom reljefu, dok je ovde uglavnom ravničarski. Na taj način trudili smo se da vozači isprobaju sve uslove sa kojima se mogu suočiti na takmičenju u Rusiji", istakao je pukovnik Zinaja.

Napomenuo je da će u septembru ove godine, u garnizonu Kraljevo, biti održano drugo Međunarodno takmičenje vojnih vozača, za koje su tri ruske ekipe već potvrdile učešće.

Desetar Miloš Četrović, pripadnik Bataljona za obuku Saobraćajne službe iz Kraljeva i član takmičarske ekipe Vojske Srbije, ističe da postoji dobar ekipni duh, za koji se nada da će doneti jedno od odličja.

"Pripreme smo vršili u svim vremenskim uslovima, po peskovitom i kamenitom terenu i po kiši. Izuzetno smo zadovoljni pripremama i sa ponosom ističemo da smo odabrani pripadnici koji će predstavljati Vojsku Srbije", rekao je desetar Četrović.

Pred srpskim vojnim vozačima biće četiri trke: individualna, trka po karti, trka sa proverom vatrene osposobljenosti i ekipna trka.

Trke se izvode u različitim terenskim uslovima, na relacijama od 150 do 250 kilometara.

Takmičenje "Vojni reli" realizuje se na ruskim vojnim vozilima 4x4 TIGAR i vojnim neborbenim vozilima kategorija 4x4 i 6x6 KAMAZ ili URAL.

Završnim pripremama vozača prisustvovali su i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković i šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Siniša Kresović.

Izvor: Tanjug
Foto: Facebook/Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar