13°C

Beograd

LJAJIĆ: Ovo je dobra prilika da afirmišemo biciklizam i turizam...(FOTO)

Biciklističkoj trci srpsko - turskog prijateljstva na Košutnjaku danas je prisustvovao i potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ocenivši da ona događaj afirmiše uspon ukupnih bilateralnih odnosa između Ankare i Beograda i daje impuls boljim odnosima između Srbije i Turske.

-Ovo je dobra prilika da afirmišemo biciklizam i turizam zajedno, u paketu i da afirmišemo ciklo turizam kao jedan novi turistički proizvod koji imu Košutnjaku, gde je u trci prijateljstva učestvovalo 130 takmičara iz 12 zemalja.

On je u prilog tome istakao da se oko 60 miliona ljudi u Evropi rekreativno i sportski bavi biciklizmom, da čak 19 miliona Evropljana godišnje odmore provodi na biciklu, što je, dodao je, velika šansa i za razvoj ciklo turizma u Srbiji.

Ljajić je podsetio da kroz Srbiju prolazi između 12 i 15 hiljada biciklista godišnje, a da je plan da taj broj povećamo na 50 hiljada s obzirom da kroz Srbiju prolaze dva međunarodna biciklistička koridora, Eurovelo 6 i Eurovelo 13, te da će uskoro biti mapiran i treći međunarodni biciklistički koridor.

Biciklističkoj trci srpsko - turskog prijateljstva prisustvovali su je i potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič.

Izvor:Tanjug
Foto:Athiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar