SVEČANI PRIJEM: Obeležavanje 203 godine nezavisnosti Argentine...(FOTO)

 

U Argentinskoj kući u Beogradu priređen je svečani prijem povodom 203 godine nezavisnosti Argentine, na kome je ambasador Estanislao Savels istakao čvrste prijateljske veze sa Srbijom.

Diplomatski odnosi sa Srbijom traju više od 90 godina i zasnovani su na migracijskim tokovima i poštovanju međunarodnog prava. Danas obe zemlje gledaju prema Evropskoj uniji - Srbija u svom procesu integracije sa Unijom, dok je Argentina sa svojim partnerima iz Merkosura (južnoamerički blok koji uz Argentinu čine Brazil, Urugvaj i Paragvaj) potpisala sa EU istorijski sporazum o strateškom trgovinskom udruživanju, rekao je ambasador Savels na prijemu, kojim je prusustvovala predsednika Skupštine Srbije Maja Gojković.

Narodni poslanik Dragomir J. Karić, član Poslaničke grupe prijateljstva sa Argentinom, istakao je da su odnosi između dve države izuzetno dobri i da smo zahvalni na tome što Argentina principijelno podržava suverenitet Srbije.

Postoje velike mogućnosti za razvoj privredne saradnje, bez obzira što je udaljenost nekoliko hiljada kilometara. Nastojanja predsednika Aleksandra Vučića su da bliske odnose sa prijateljskim zemljama kao što je Argentina još više ojača. Tome mnogo može doprineti i srpska emigracija koja tamo aktivna više od veka, rekao je on.


Deklaracija o nezavisnosti Argentine usvojena je 9. jula 1816. godine.

 

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva0

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Roditeljski sastanak
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro