Izvor:
14.10.2016 u 21:38
0

SLOVENSKO BRATSTVO 2016. : Načelnik Diković obišao svoje vojnike i pružio im podršku!

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković prisustvovao je danas izvršnoj pripremi za letenje pred početak letačkih aktivnosti na letno-taktičkoj vežbi "BARS 2016" i istakao da će se ta vežba naredne godine izvesti u Ruskoj Federaciji.

– To će našim pilotima dobro doći kada je reč o iskustvu – rekao je Diković, koji je i izrazio nadu da će se naši piloti sa te vežbe vratiti sa avionima MiG-29 koji će ostati u Srbiji, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Diković je rekao i da je u toku završna faza vežbe "BARS 2016", koja je jedinstvena i specifična vežba vazduhoplovnih sastava Ruske Federacije i Srbije, gde mešovite posade izvode letačke zadatke.

– Specifičnost potiče iz samog naziva "bratstvo" koje jasno determiniše odnose između oružanih snaga Ruske Federacije i Vojske Srbije i našu doslednost u sprovođenju strategijskih opredeljenja da sa prijateljima sarađujemo, da negujemo to prijateljstvo, da ga razvijamo i da jačamo sposobnosti naših oružanih snaga – rekao je Diković, koji je na aerodrom Batajnica došao u pratnji komandanta RV i PVO general-majora Ranka Živaka.

Predstavnik komande Ratnog vazduhoplovstva Ruske Federacije pukovnik Konstantin Jurevič Surikov izrazio je tom prilikom zahvalnost zbog srdačnog prijema naših vazduhoplovaca, kao i pozitivne utiske zbog dobre organizacije vežbe.

Tanjug
Foto:Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter