Štefen Hudolin obišao radove na projektima koje finansira EU u Svilajncu! (FOTO)

 

Šef II sektora operacija Delegacije Evropske unije (EU) Štefen Hudolin, obišao je danas u Svilajncu radove na projektima koje finansira EU preko razvojnog programa EU PRO, a reč je o programima koji treba da doprinesu razvoju poslovne i lokalne infrastrukture i tako unaprede konkurentnost lokalne privrede i kvaliteta života ljudi.

On je sa predsednikom te opštine Predragom Milanovićem i saradnicima, obišao radove na izgradnje ulice i unapređenja infrastrukture u Novoj zoni privređivanja koja obuhvata površinu od 17 hektara i gde će slovenačaka Kompanija "Hočevar" imati svoju fabriku. 

Radovi treba da budu završeni do polovine avgusta., a Hudolin i Milanović su obišli i radove na renoviranju zgrade Doma kulture u najvećem selu u opštini, Kušiljevu, koja je izgrađenje 1947. godine a koja do sada nije ozbiljnije renovirana. Radove na domu izvodi Preduzeće "Kuća stil" a trebaju biti završeni 1.oktobra. 

U rekonstrukciji i opremanju Doma kulture učesvuje i Ministarstvo kulture i informisanja, a EU podržava realizaciju ova dva projekta sa 350. 000 evra. 

 Milanović je potsetio da je EU najveći donator opštini Svilajnac.

-Svilajnac ima velikog prijatelja u EU, pomaže nas godinama, uključujući i saniranje šteta od katastrofalne poplave 2014.godine. Donacije EU su blizu tri miliona evra-rekao je Milanović. 

Milanović je gostima objasnio, da Svilajnac za investitore "ima najnižu cenu zemljišta koja se kreće zavisno od broja zaposlenih, a ne prodajemo za izgradnju magazina i trgovina. Ne želimo da zarađujemo na prodaji zemlje".

Za rekonstrukciju Doma kulture u Kušiljevu, Milanović je istakao da je to za meštane najznačajnije, jer tu ih živi preko 2.000 stanovnika, a želja opšstinske vlasti je da ljudi jednako kvalitetno žive i u selu i u gradu. 

Hudolin jeporučio da je "Svilajnac primer kako treba koristiti fondove EU i primer lokalne samouprave kako i gde treba ulagati, a ulagat, kaže i treba tamo gde se život dešava. 

 

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Provodadžija
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Novajlije reality
13:55  Vesti
14:10  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18.10  Serija: Suze moje sestre
19:00 Čađava mehana
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Novajlije
21:00  Ćirilica 
23:00  Novajlije reality