Izvor:
13.10.2016 u 15:27
0

PREDSEDNIK REPUBLIKE U SANKT PETERBURGU: „Gazpromnjeft“ je oslonac srpske privrede

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se sa generalnim direktorom "Gazpromnjefta" Aleksandrom Đukovim u Sankt Peterburgu, i tom prilikom istakao da je ta kompanija oslonac srpskoj privredi jer zapošljava veliki broj ljudi, saopštila je danas pres služba predsednika.

"Srbija je pravo mesto da zajedno proizvodimo i unapređujemo našu saradnju i naše ekonomije. NIS je primer da ne možemo da pogrešimo kada Rusija i Srbija stvaraju zajedno", rekao je Nikolić tokom prvog dana posete Sankt Peterburgu.

Kako se navodi u saopštenju, Aleksandar Đukov je čestitao predsedniku Srbije na otvaranju Generalnog konzulata u Sankt Peterburgu i dodao da je NIS dokaz da Srbija ima povoljan ambijent za strane investicije.

"Naša saradnja je veoma dobra i mi smo spremni da nastavimo da ulažemo u Srbiju. Spremni smo da uložimo 300 miliona evra u energetske projekte", rekao je Đukov.

Generalni direktor "Gazpromnjefta" je dodao i da će radovi na oslikavanju Hrama Svetog Save, koje finansira ta kompanija, biti izvedeni prema dogovorenoj dinamici, navodi se u saopštenju.

Novosti.rs
Foto: RT

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter