Izvor:
20.05.2019 u 17:22
0

VESIĆ POLOŽIO KAMEN TEMELJAC U OBRENOVCU: Uskoro NOVI BLOK ŠKOLE i fiskulturne sale OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“!

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak položili su danas kamen temeljac za izgradnju novog bloka škole i fiskulturne sale OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” u naselju Zvečka u Obrenovcu.

Događaju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković, predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković, direktorka kancelarije Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravka Negre i direktor „Elektroprivrede Srbije” Milorad Grčić.

Vesić je istakao da je invseticija vredna 1.300.000 evra i zahvalio svima koji su uzeli učešće u realizaciji ovog vrednog projekta.

Izgradnja ove škole zaokružuje sve ono što smo uradili u Zvečkoj – od uvođenja javnog prevoza, asfaltiranja ulica i postavljanja rasvete, pa do uvođenja vodovoda i kanalizacije. Pre nekoliko godina rekli smo da neće više biti razlike između centra grada i bilo kog drugog dela prigradskih opština, i na primeru naselja Zvečka to se pokazalo kao tako", naveo je zamenik gradonačelnika.

On je najavio nova ulaganja, uz podsećanje da više na teritoriji opštine Obrenovac nema škole bez fiskulturne sale.

Na primeru Zvečke pokazali smo da rešavamo problem po problem i da je to politika koju personifikuje predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, jer ako rešavamo probleme ljudi, svi će živeti bolje, a ova škola je veliki korak ka tom cilju – zaključio je Vesić.

Ministar Šarčević poželeo je učenicima da imaju najbolje moguće uslove kao što imaju deca ne samo u centralnim gradskim opštinama nego i u najrazvijenijim zemljama sveta.

– Obrazovanje je u Srbiji u uzletu. I đaci i prosvetni radnici će biti u prilici da čine novu budućnost Srbije – istakao je Šarčević i zahavalio predsedniku Republike Srbije na podršci, kao i zameniku gradonačelnika Vesiću i svim institucijama koje su učestvovale u realizaciji tog projekta.

Direktorka kancelarije Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravka Negre podsetila je da je pre dve godine procenjeno da svaka druga osnovna i srednja škola u Srbiji nema fiskulturnu salu, da svaka treća zahteva potpunu modernizaciju, a svaka četvrta je starija od 60 godina.

– Zato smo se i odazvali da podržimo program rehabilitacije i modernizacije osnovnih i srednjih škola širom srbije sa 50 miliona evra, od čega je 35 miliona već isplaćeno – ukazala je Dubravka Negre.

Čučković je istakao da se današnjim činom završava investicioni ciklus izgradnje nedostajućih fiskulturnih sala u opštini Obrenovac i kreće u novi ciklus: rekonstrukcije i izgradnje obdaništa i drugih nedostajućih objekata za dečju zaštitu.

Milorad Grčić najavio je da će se naselje Zvečka naći na ruti toplikfikacije Novog Beograda sa TE „Nikola Tesla” A, ali i drugi delovi Obrenovca koji nemaju daljinsko grejanje.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Arhiva, Kurir.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter