Izvor:
05.10.2016 u 21:19
0

VULIN ODGOVORIO LJAJIĆU: Ciljevi ove vlade nemaju veze sa 5. oktobrom, već …

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalnu i boračku zaštitu Aleksandar Vulin izjavio je danas u Briselu da se vlada premijera Vučića bori za suverenu i vojno neutralnu Srbiju, zemlju bez pljačkaških privatizacija i Srbiju koja vodi računa o svom narodu van Srbije, ali da ti ciljevi nemaju ni malo veze sa 5. oktobrom.

Vulin je na taj način odgovorio potpredsedniku Vlade Srbije i ministru turizma Rasimu Ljajiću koji je rekao da misli da "današnja vlada nastavlja sa realizovanjem ključnih ciljeva i prednosti koje tada nisu ostvarene, a proklamovane su pre 16 godina".

– To se ni do danas nije ispunilo. Na prvom mestu je put ka EU. Posle 5. oktobra slušali smo obećanja da ćemo vrlo brzo ući u tu zajednicu i da je reč o roku od svega nekoliko godina. A druga stavka koja se sada ostvaruje jesu sprovođenje teških, dugo odlaganih reformi – rekao je Ljajić u intervjuu za današnju Politiku.

Pretpostavljam da bi potpredsednik Ljajić voleo da su vrednosti 5. oktobra bile suverena Srbija, vojno neutralna, Srbija bez pljačkaških privatizacija, Srbija koja vodi računa o svom narodu van Srbije, Srbija koja radi i štedi, Srbija čije vlade se ne ruše na ulici i čije vlade se ne uspostavljaju na ulici uz pomoć i novac stranaca, Srbija čiju skupštinu i televiziju ne spaljuju, novinare ne linčuju, Srbija u kojoj se izborni materijali ne spaljuju pre brojanja a izborni rezultati proglašavaju na ulici, Srbija kojom ne vladaju kriminalni klanovi – naveo je Vulin u izjavi novinarima u Briselu, gde prisustvuje Konferenciji o Avganistanu.

Vulin je rekao i da je siguran da bi potpredsednik Ljajić voleo da su ovo bile vrednosti 5. oktobra, ali nisu.

– Za ove ciljeve i vrednosti se zaista i bori Vučićeva vlada, ali oni sa 5. oktobrom nemaju ni malo veze – rekao je ministar Vulin.

Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/RTV PULS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter