Izvor:
05.10.2016 u 01:53
0

RAKETNI NAPAD NA VOJNU BAZU: Ubijen vojnik, četvorica ranjena!

Jedan turski vojnik je danas ubijen a četvorica su ranjena u raketnom napadu na vojnu bazu na jugoistoku Turske, mahom nastanjenom Kurdima, saopštio je lokalni guverner koji je za tu akciju optužio Radničku partiju Kurdistana (PKK).

Nakon što su ekstremisti gađali raketama vojni punkt kod grada Liče u provinciji Dijarbakir, vojska je pokrenula operaciju protiv njih uz podršku lovaca F16, saopštili su izvori snaga bezbednosti, javio je Rojters.

PKK je u više navrata gađala snage bezbednosti otkako je napustila dvogodišnji prekid vatre u julu 2015., podsetio je Rojters.

Turske vlasti su pokrenule žestoku ofanzivu protiv onih koje smatraju neprijateljima zemlje nakon neuspelog puča 15. jula, navodi agencija.

Pored toga što je uhapšeno i privedeno oko 100.000 državnih službenika, pripadnika vojske, nastavnika i pravnika osumnjičenih za veze sa imamom Fetulahom Gulenom koji živi u SAD i kojeg Ankara optužuje da stoji iza pokušaja puča, turska vlada je pooštrila i akcije protiv kurdskih milicija u zemlji kao i u susednoj Siriji.

Tanjug
Foto: Twitter/HRHercegBosna

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter