Izvor:
29.09.2016 u 20:58
0

DODIK NAJVIO NOVE KORAKE: Biće još referenduma, i to…

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas u Banjaluci da će u Srpskoj biti još referenduma i da će oni ubuduće biti organizovani elektronski, kako bi se brže i lakše mogli sprovesti.

Na tim referendumima, kako je rekao, imaće pravo da se izjasne svi oni koji budu imali upisano šestomesečno prebivalište u RS.

– Ovo što je uradio Bakir Izetbegović, će mu se obiti kao bumerang o glavu – poručio je Dodik. Ponovio je da će se na poziv Tužilaštva BiH odazvati, ali da ne želi ići u Sarajevo, i izrazio je spremnost da se obrati putem video linka ili iz neke lokacije u RS.

Dodik je pojasnio da se ustupci odnose na činjenicu da bez predstavnika vlade RS nijedna odluka u sklopu mehanizma neće moći biti donesena.

Dodao je da će uskoro biti usvojen Pravilnik koji će definisati ko je nadležan da predstavlja RS na pregovorima i razgovorima.

Ponovio je da je tokom pregovaranja o mehanizmu koordinacije RS od Bakira Izetbegovića, predsedavajućeg Predsedništva BiH, dobila ustupke kakve nije mogla ni da sanja, preneli su banjalučki mediji.

Ponovio je i a će uskoro Srpska podneti apelaciju Ustavnom Sudu BiH oko svih zakona usvojenih u Federaciji a za koje nije bilo saglasnosti, zbog činjenice da Dom naroda Federacije nije popunjen na ustavan način, sa Srbima, te najavio i apelaciju o 1. martu, kao Danu državnosti BiH, koji Srbi i Srpska ne priznaju.

Tanjug
Foto: Twitter/Grad Bijeljina

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter