Izvor:
29.09.2016 u 16:35
0

KONAČNO DOLIJALA: Uhapšena muslimanka za svirepo ubistvo srpskog dečaka!

SARAJEVO – Postupajući po zahtevu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, vlasti Švajcarske uhapsili su Elfetu Veseli za ubistvo dečaka srpske nacionalnosti 1992. godine u okolini Zvornika. Tužilaštvo BiH informisano je da su policijski organi Švajcarske, na temelju zahteva iz BiH, lišili slobode Elfetu Veseli, rođenu 04. juna 1960. godine.

"Navedena osumnjičena je pod istragom i osumnjičena je da je zajedno sa drugim osobama, u leto 1992. godine u blizini mesta Kamenica kod Zvornika, na izuzetno svirep način, hladnim oružjem, usmrtila 12-godišnjeg dečaka srpske nacionalnosti, Stojanović Slobodana", navodi Tužilaštvo.

Tužilaštvo je provelo opsežnu istragu tokom koje je prikupilo dokaze kojima sumnjiči navedenu i došlo do saznanja da se osumnjičena duže vreme nalazi na području Švajcarske, te su pokrenute aktivnosti za njeno lociranje, hapšenje i izručenje pravosuđu BiH. Tužilaštvo je obavešteno da se osumnjičena u Švajcarskoj usprotivila dobrovoljnom izručenju po skraćenoj proceduri u BiH, pa će se u narednom periodu pristupiti aktivnostima za njeno izručenje i deportaciju u BiH, gde će joj se suditi.

Izražavamo veliku zahvalnost vlastima Švajcarske na razumevanju i pomoći u ovom predmetu i našoj borbi protiv nekažnjivosti ratnih zločina", navodi se u saopštenju Tužilaštva" BiH.

Nezavisne novine
Foto: Nezavisne novine

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter