Izvor:
28.09.2016 u 16:33
0

EKSPERT ZA BEZBEDNOST POTVRDIO: Dodiku ugrožen život, najveća bezbednosna pretnja mu je u Sarajevu!

Predsedniku Republike Srpske Miloradu ozbiljno je ugrožen život, posebno u Sarajevu, u kome na desetine lokacija postoje kampovi za obuku vehabija koje odlaze u džihad u Siriju i Irak, tvrdi stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević.

Dodik je juče rekao da je spreman na saradnju sa Tužilaštvom BiH u vezi sa organizovanjem referenduma u RS, ali da ne pristaje na odlazak u Sarajevo gde mu je, kako kaže, život ugrožen, nakon što je bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio da će ga stići sudbina Gadafija i Sadama.

Galijašević smatra da je Dodik u pravu i ističe da je Sarajevo "islamistička jazbina" u kojoj slobodno deluju džihadisti koji predsednika RS doživljavaju najvećom preprekom za uspostavljanje islamske države u BiH.

Galijašević, prenela je RTRS, objašnjava da je reč o islamističkim kampovima, naseljima izvan uticaja BiH države koje Islamska zajednica u BiH naziva "paradžematima": Zaklopača, naselje u blizini Aerodroma oko ulice Hajrudina Šabanije, Briješće Brdo, Briješće Brdo dva, Dobroševići, Bare kod Stupa, Kasindolska, Zaulice…

Tužilaštvo BiH, precizirao je, nalazi se nadomak najradikalnije džamije na evropskom kontinentu, džamije Kralja Fahda, koja je potpuno van domašaja Ustava BiH i bezbednosnog sistema, jer predstavlja teritoriju Saudijske Arabije.

– Iz ovog radikalnog vehabijskog centra već su dolazile otvorene pretnje, kletve i mržnja prema svim nosiocima funkcija iz Srpske, posebno prema Dodiku – podsetio je Galijašević, uz napomenu da se u svim obaveštajnim i bezbednosnim informacijama službi, koje se bave borbom protiv terorizma, može jasno utvrditi da islamisti, vehabije i teroristi smatraju da je Dodik, i kao politički lider i kao predsednik Srpske, najveća prepreka za uspostavljanje islamskog društva u BiH.

Galijašević podseća da je to potvrdio i Bakir Izetbegović 1. oktobra 2015, u intervjuu na javnom servisu BHT kada je o Dodiku i o njegovoj politici govorio kao o "labudovoj pesmi".

– Labudova pesma se završava smrću labuda, a Izetbegović nije ni pesnik ni Čajkovski da upotrebljava ove stilske figure, nego osoba povezana sa mnogim političkim ubistvima, o čemu su ranije govorili i Mirsad Kebo i Fahrudin Radončić – ističe Galijašević.

On navodi da je Izetbegović osoba povezana sa radikalnim islamistima, mudžahedinima i Muslimanskim bratstvom.

Galijašević smatra i da je izjava Izetbegovića da će Dodik završiti kao Gadafi, Sadam ili Milošević preteća, bez obzira da li Izetbegović želi, kako je rekao, političku smrt Dodiku, u kojoj bi "politički ubica bio Valentin Incko i OHR, ili krivično-pravnu koju bi napravio uz pomoć Tužilaštva BiH i ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića", ili "poziva svoje teroriste i islamiste da ga ubiju".

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter