Izvor:
21.02.2019 u 10:06
0

PORTPAROLKA EU: Nije bilo tajnioh razgovora predsednika Srbije i Hašima Tačija!

Maja Kocijančić, portparolka visoke predstavnice EU Federike Mogerini odbacila je tvrdnje premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja da je bilo tajnih razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija.

Ona je ponovila da Priština mora da ukine sto odsto uvećane takse na robu iz Srbije i BiH da bi mogao da se nastavi dijalog Beograda i Prištine.

– Nisam videla izjavu premijera, ali sastanci se svaki put održavaju na nivou predsednika, i to najavimo ranije. Naš fokus je da radimo na pravno obavezujućem sporazumu koji bi rešio otvorena pitanja i koji bi bio prihvatljiv za obe strane, bio u skladu sa međunarodnim pravom i prihvaćen od strane međunarodne zajednice", rekla je Kocijančič.

Na pitanje da li postoji nacrt sporazuma između dvojice predsednika Kocijančič je rekla da je "rad u toku".

Haradinaj je u utorak ponovo optužio visoku predstavnicu Mogerini da organizuje tajne sastanke na najvišem nivou Beogada i Prištine u Briselu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter