Izvor:
21.02.2019 u 08:44
0

OVK KOSOVO: Prve optužnice Specijalnlnog tužilaštva za zločine nad Srbima juna ove godine!

Prve optužnice Specijalnlnog tužilaštva za zločine nad Srbima, koje je su tokom poslednjih sukoba počinili pripadnici bivše tzv OVK na Kosovu, mogle bi da budu podignute u junu ove godine, a do tada može se očekivati da pozive za saslušanje u tom sudu dobiju i neki aktuelni politički i institucionalni lideri, piše prištinska GazetaExpres.

Optužnice će, kako se navodi, biti podignute na osnovu dokaza prikupljenih u dosadašnjem istražnom postupku.

List piše da stručnjaci za pravosuđe procenjuju da će rad tužilaštva i suda, čije je sedište u Hagu, biti intenziviran i da će broj poziva za saslušanje biti povećan u narednom periodu.

Navodi se i da Specijalno tužilaštvo na saslušanje poziva sve osobe koje se pominju u izveštaju senatora Švajcarca Dika Martija pa se, piše Expres, može očekivati da će poziv dobiti i neki aktuelni politički lideri koji su na vlasti u privremenim prištinskim institucijama.

Tokom prva tri dana marta u Specijalnom tužilaštvu će svedočiti general tzv. OVK Lahija Brahimaj, koji nije želeo da iznosi više detalja u vezi sa tim, već je samo rekao da je dokumentacija u rukama njegovog advokata.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter