Izvor:
20.02.2019 u 14:25
0

KAMPANJA ,,BUDUĆNOST SRBIJE“: Aleksandar Vučić nije prekršio zakon!

Predsednik Republike Aleksandar Vučić nije prekršio Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije aktivnostima u okviru kampanje "Budućnost Srbije", povodom prijave koja je podneta toj instituciji.

Kako se u konkretnoj situaciji radi o vršenju ustavnih ovlašćenja predsednika Republike, a ne o aktivnostima vezanim za promociju političkih stranaka korišćenjem javnih resursa, Agencija je stava da u kampanji ''Budućnost Srbije'' nije prekršen Zakon o Agenciji – navodi se u saopštenju.

Takođe, u vezi sa navodom iz prijave da je predsednik Republike "komentarisao lidere političkih partija i pokreta", Agencija ukazuje da su funkcioneri, izabrani neposredno od građana, izuzeti od obaveze da nedvosmisleno predoče sagovornicima i javnosti da li iznose stav organa u kojima vrše javnu funkciju ili stav političke stranke odnosno političkog subjekta.

Predstavljanje Srbije u zemlji i inostranstvu jedno je od ustavnih ovlašćenja predsednika Republike. Ni Ustav, ni Zakon o predsedniku Republike ne propisuje detaljnije šta obuhvata predstavljanje Republike Srbije u zemlji.

Dodaje se da portal www. vucic. rs, na koji se poziva podnosilac prijave, nije javni resurs i da objavljivanje informacija o kampanji "Budućnost Srbije" na tom portalu ne predstavlja kršenje Zakona o Agenciji.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter