Izvor:
23.09.2016 u 18:47
0

VULIN: Povećanje PLATA je sigurno!

Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da očekuje razgovore sa Međunarodnim monetarnim fondom i povećanje plata u najskrorijem roku, ali da nije neozbiljan čovek da bi mogao da kaže kada će to biti.

"Nisam neozbiljan čovek da bih mogao da kažem da će to biti 1. novembra, to bi bilo nekorektno sa moje strane", rekao je Vulin novinarima, odgovarajući na pitanje da li će plate u javnom sektoru biti povećane do tog roka.

Novinari su Vulina pitali da li će plate biti povećane do 1. novembra, pozivajući se na izjavu premijera Aleksandra Vučića, koji je 1. septembra na polaganju kamena temeljca za fabriku u opštini Raška rekao da će plate u javnom sektoru i penzije biti povećane, i to za dva meseca.

"To je stvar razgovora i sa MMF, a ono što je bitno je da mi imamo od čega da uplatimo plate. To znači da nećemo uzeti kredit da bismo povećavali platu ili penziju nego ćemo iz onog što smo zaradili moći realno da ih povećamo", naveo je Vulin.

Rekao je da ovo nije 2008. godina, kad se pred izbore povećavaju plate i penzije i ne razmišlja o tome kako će se taj novac nadoknaditi, već 2016. godina, u kojoj se vlast nikome ne ulaguje i ne kupuje glasove.

"Ima više novca, podelićemo novac svojim građanima, zato postojimo", rekao je Vulin.

Tanjug
Foto: Arhiv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter