Izvor:
22.09.2016 u 21:32
0

VUČIĆ U SAD IZNEO PODATKE IZ ISTRAŽIVANJA: U Srbiji 84 posto za saradnju sa Rusijom, za SAD svega 5, 5!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć u Njujorku da Srbija ulaže velike napore kako bi imala dobre i fer odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama i sa Ruskom Federacijom, ističući da je jasna i principijelne politika Vlade jedini način da Srbija ostane čak i na evropskom putu.

Vučić na Institutu "East West" u Njujorku rekao kako poslednja istraživanja pokazuju da među građanima Srbije 84 smatra da je Rusija broj jedan država s kojom treba da sarađujemo, dok za SAD to isto smatra 5,5 odsto stanovništva.

– To je ogromna razlika. Stav Vlade Srbije je da moramo da imamo veoma dobre odnose sa obe države i uložili smo velike napore da u tome uspemo i nadamo se da ćemo uspeti da postanemo pouzdan partner za vladu SAD, kao i za Rusiju, na drugim poljima, jer mi ne dajemo obećanja koja ne možemo da ispunimo – rekao je Vučić.

On je dodao da je, prilikom razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i premijerom te zemlje Dmitrijem Medvedevim, ali i sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom, uvek jasno iznosio stav Vlade Srbije da želi saradnju sa obe države, i da je uvek govorio istu priču i imao isti pristup.

– To je jedini način da ne izgubimo čak ni evropski put Srbije, jer da radimo drugačije, ne bismo imali šanse da ostane čvrsto na evropskom putu, a to neki ne razumeju – rekao je Vučić.

Tanjug
Foto: Twitter/DDNewsLive

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter