Izvor:
20.01.2019 u 09:16
0

NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Nije lako održati izbore zbog pitanja ekonomske stabilnosti Srbije!

Nije laka odluka raspisati vanredne parlamentarne izbore jer postoje različiti faktori koje treba uzeti u obzir, a još nije bilo reči o datumu njihovog mogućeg održavanja, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

– To nije laka odluka. Svi faktori se uzimaju u obzir i zato još čekamo da se kristališe šta će se dešavati i sa odnosima sa Evropskom unijom. Nismo razgovarali čak ni o datumima. Znam da mediji nekad vole da spekulišu. Bilo je prvo da će biti odmah posle Nove godine, da će biti u februaru, sad već mart-april, videćemo dokle će dogurati – kazao je Stefanović.

Situaciju koja se tiče ovih mogućih izbora okarakterisao je kao „neobičnu”, istakavši da izbore u jednoj zemlji obično traži neko ko nije na vlasti ili ko želi da se vrati na vlast.

– To je slučaj kod nas. Stranke opozicije koje su nekada bile na vlasti žele da se vrate. Oni ne traže izbore jer tamo gde su izlazili, kao što je bio slučaj u Lučanima, nisu prolazili baš dobro. Mi smo pozvali i mi smo rekli, "mi želimo da razgovaramo o tome' pošto su počele te priče – nema predsednik Srbije Aleksandar Vučić legitimitet, nema vlada legitimitet, dobro, hajde da proverimo šta misli narod o tome” kazao je Nebojša.

Stefanović je naglasio da je on uvek za izbore kada se u javnosti dođe do ukazivanja na potrebu za tim, ali istakao da to „nije uvek pametno”.

– Treba da se proveri volja naroda, zašto da ne, šta ima više od demokratskog toka, ja bih to u svakom slučaju voleo. Da li je to u svakom momentu pametno ili nije? Nije. Treba uvek razmisliti da li postoje druge okolnosti vezane za dešavanja u zaštiti našeg teritorijalnog integriteta – kazao je Stefanović.

Napomenuo je da se aktuelna vlast bori i da je uspela da učini da 12 zemalja povuče priznanje tzv. Kosova kao nezavisne države.

– To je veliki uspeh za našu državu, to se ranije nije dešavalo. To radi ova vlada, ovaj predsednik, ova diplomatija. Imate naravno jačanje ekonomije, a znate da kad god se dođe do izbora, iako sam ja uvek za to da treba da se proveri narodna volja, ali naravno, kad razmišljate o ekonomiji, zapitate se da li će oni (izbori) usporiti jačanje ekonomije – kazao je Stefanović.

Takođe je kazao da veruje da će Evropska unija zbog izbora za Evropski parlament koji se očekuju u prvoj polovini tekuće godine, prilično usporavati ostale procese, zato što su, kako je kazao, koncentrisani na izbore koji njih muče, i to treba uzeti u obzir.

– Dakle, mnogo je faktora koji su pred nama i koji će na kraju i formulisati odluku – zaključio je Stefanović.

Izvor: Politika
Foto: Twitter/ivadjuro

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter