Izvor:
19.04.2018 u 02:33
0

REAGOVALI VATROGASCI: Iscureo fosfor na železničkoj stanici u Nišu!

Neprijatan miris širi se oko železničke stanice „Crveni krst“ u Nišu jer je danas oko 15 časova iz jedne lokomotive procurio fosfor zbog čega su na lice mesta izašli policajci i vatrogasci, ali situcija nije alarmantna i nema ugroženih.

"Osim što se oseća neprijatan miris, niko nije ugrožen", potvrđeno je Jugmediji u Policijskoj upravi u Nišu.

Međutim, radnici železnice tvrde za naš portal da zapravo curi citerna sa fosfornom kiselinom iz jednog vagona.

"Curenje cisterne primećeno je oko 14 časova na jednom od vagona koji je transportovao ovu materiju iz Prahova kod Zaječara u Šabac. Prso je ventil na cisterni i čeka se da stigne novi kako bi ga vatrogasci zamenili. Bitno je da je situacija pod kontrolom", tvrdi naš izvor iz Železnice Srbije.

Mesto oko vagona je obezbeđeno i ne dozvoljava se prilaz civilima jer u čistom obliku, fosforna kiselina može izazvati teške opekotine, javlja Jugmedia.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter