Izvor:
01.08.2016 u 18:58
0

„BATUT“ POTVRDIO: Jedna osoba u Srbiji PREMINULA OD GROZNICE ZAPADNOG NILA!

U Srbiji su registrovana tri slučaja obolevanja od groznice Zapadnog Nila, a jedna osoba je preminula, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravlja "Dr Milan Jovanović Batut".

Na osnovu podataka dostavljenih Institutu i laboratorijskih kriterijuma registrovana su tri slučaja obolevanja od groznice Zapadnog Nila, uključujući jedan smrtni ishod, koji se može dovesti u vezu sa obolevanjem od groznice Zapadnog Nila, kod pacijenta starosti 81 godinu – navodi se u saopštenju.

Registrovane su dve osobe obolele u Južnobanatskom i jedna u Mačvanskom okrugu.

Da bi slučaj infekcije virusom Zapadnog Nila bio potvrđen kod pacijenta uz ispoljenu kliničku sliku, neophodno je da se potvrdi prisustvo odgovarajućih antitela u likvoru kod obolelog pacijenta.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter