Izvor:
23.07.2016 u 21:27
0

PUCNJAVA NA KOSOVU: Otvorena vatra na Srbe isped manastira

Grupa Srba koji su kosili travu u okolini manastira Svetog arhangela Mihaila i Gavrila u Bozoviku, opština Vitina, na Kosovu, napadnuta je danas popodne kada su nepoznati napadači, prema izjavama ocevidaca, otvorili vatru iz autoamatskog oružja.

Ovo je za RTV Puls iz Šilova, potvrdio regionalni portparol policije Kosova Ismet Hašani koji je dodao da policija, po nalogu tužioca, pretražuje teren u potrazi za materijalnim dokazima.

U napadu na meštane koji su čistili portu uoči manastirske slave niko nije povređen.

U izjavi za RTV Puls, gradonačelnik Klokota Srećko Spasić je rekao da je do napada najverovatnije došlo u cilju zastrašivanja Srba koji žive u tom delu Kosovskog Pomoravlja.

Manastir Svetih arhangela koji u narodu zovu i manastir Binča, po obližnjem selu Binač, potpuno je opljačkan i uništen posle oružanih sukoba 1999. godine i kao sećanje na srpsku bogomolju iz 14. veka ostali su samo temelji.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter