Izvor:
24.02.2018 u 14:35
0

UBICA SRPSKE RADNICE DOBIO SAMO USLOVNU KAZNU Očajni roditelji: Iščupao nam je srce, a neće robijati ni dan!

Rumun koji je kolima uleteo u menzu fabrike „Leoni“ u gradu Pitešti i usmrtio Irenu Ilić (27), a dve njene koleginice teško povredio, osuđen na dve godine i osam meseci zatvora uslovno

Kazali su da je mlad, da je pogrešio, da mu je žao i da to nikada više neće uraditi. I moja Irena je bila mlada, nije ništa pogrešila, mrtva je tuđom krivicom, a njen ubica se izvukao bez kazne!

Ovako Milena Ilić iz Niša komentariše odluku rumunskog suda, kojom je Andrea Kristijan Karamalea (23) osuđen na dve godine i osam meseci uslovne zatvorske kazne jer je 30. marta prošle godine kolima uleteo u menzu fabrike „Leoni“ i usmrtio njenu ćerku Irenu (27) i povredio još dve naše državljanke. Tragedija se dogodila u rumunskom gradu Pitešti, gde su devojke bile na obuci.

Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, mladi Rumun, takođe radnik „Leonija“, u zoni fabrike gde je dozvoljena brzina samo pet kilometara na sat vozio je čak 80, izgubio kontrolom nad BMW i udario u srpske radnice koje su sa svojih pedesetak kolega bile na doručku. Mladiću je suđeno za ubistvo iz nehata.

– Bili smo strašno potreseni, taj momak je sedeo ispred nas sa svojim roditeljima, cela atmosfera u sudnici je bila takva da smo slutili neko zlo. Kada smo čuli da ubica naše ćerke neće provesti ni dan u zatvoru, šokirali smo se! Advokat nam je objasnio da to nema veze s Ireninim slučajem, da su u Rumuniji generalno kazne za saobraćajke vrlo blage, ali to nam nije nikakva uteha – kroz suze priča ožalošćena majka.

Roditelji srpske radnice kažu da su ogorčeni što ubica njihove ćerke sve do suđenja nije ni pokušao da se izvini.

– Kada smo izašli iz sudnice, prišla nam je njegova advokatica i kazala da on i njegova porodica žele da nam izjave saučešće. Rekao sam im da ne treba i pitao gde su bili sve ovo vreme i šta mi imamo od njihovog žaljenja – kaže Irenin otac Slavoljub.

Očajni roditelji su posredstvom advokata podneli žalbu na sramnu presudu.

– Zahvaljujući jednom mladiću iz Ambasade Crne Gore imali smo advokata, jer naše diplomatsko predstavništvo nije mrdnulo prstom da nam pomogne. Taj čovek je čak pristao da nas besplatno zastupa, a da svoje usluge naplati od rumunskog osiguranja. Podneli smo žalbu, ali nemamo mnogo iluzija – ističe Irenin otac.

Iako su u istoj nesreći povređene Aleksandra Ranđelović (30) i Branka Gligorijević (35), Karamalei za njihovo stradanje uopšte nije suđeno.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter