Izvor:
22.06.2016 u 00:31
0

UDINE: Istraga o UBISTVU IZ NEHATA srpskog alpiniste

Italijansko državno tužilaštvo u Udinama otvorilo je istragu o nesreći na planini Kanin u Julijskim Alpima, u kojoj je u nedelju poginuo srpski alpinista Aleksandar Džavović (31), a još dvoje srpskih aplinista teško povređeno.

To je za list "Gazetino" iz Udina potvrdio tamošnji glavni tužilac Antonio de Nikolo koji je naveo da je otvorena istraga o ubistvu iz nehata. U slučaju koji vodi tužilteljka Lučija Tercarijol osumnjičen je jedan od dvojice teško povređenih koji se u grupi od 11 srpskih alpinista nalazio na izletu u Alpima.

Kako prenosi italijanski list, on je bio prvi u grupi prilikom uspona i bio vezan konopcem za sve ostale, a prema prvoj rekonstrukciji onoga što se događalo odbio je da posluša vođu ekspedicije i zaustavi se kako bi se proverilo da li je bezbedno nastaviti uspon na planini koja je u ovo doba godine i dalje pod snegom.

"Radi se o privremenim nalazima koji moraju da budu provereni tokom istrage", naglasio je De Nikolo i dodao da je u planinarskim nesrećama krivična odgovornost izazvana nepažnjom ista kao i kod sabraćajnih udesa.

Italijanski list navodi da se teško povređeni alpinista i dalje na intenzivnoj nezi u bolnici u Udinama.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/Business Insider UK

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter