9°C

Beograd

Photo: Facebook/Printscreen

Izvor: Blic.rs

POTRESNE REČI MAJKE POGINULOG PILOTA: On je naš ponos i dika, razgovarali smo pola sata pre leta

Pola sata pre leta, Zvonko me je pozvao rekao mi da izađem na terasu da će leteti iznad naših kuća. Čekala sam ga "kao ozeblo sunce", on je naš ponos i dika u svakom smislu i kao dete, i kao čovek i kao pilot. Šta se, u međuvremenu, desilo ne znam.

SAZNAJTE I OVO...

PAD MIG-a 21! Prvi snimak pada vojne letelice (VIDEO)

OVO JE AVION KOJI SE SRUŠIO: Star 34 godine, nije leteo poslednje dve!

STIŽU VAKCINE! Prve doze u Srbiji od 1. oktobra

Ovo je ispričala majka nastradalog pilota Zvonka Vasiljevića, Mara, u porodičnoj kući u selu Donja Borina, koje se nalazi u blizini mesta na koje je avion pao.

Otac Dragan kaže da zna sina u dušu, ali i njegova razmišljanja o letovima i kaže:

- Ko zna koliko puta mi je govorio da nikad, ni po koju cenu, ne bi ostavio nekoga u avionu a on sam da katalputira. Nikada, naglašavao je, ne bi to učinio. Siguran sam da to ni sada nije učinio, jer ga krasi snažan moral, profesionalnost i čovekoljublje.

PROČITAJTE JOŠ...

VAPAJ MAJKE: Ne mogu da SAHRANIM sina DVA MESECA, nalazi se u MRTVAČNICI U POLICIJI!

DAČIĆ O ZSO: To je zatvorena tema!

ČOVEK ZVANI TENZIJA: Kim načinio NEOČEKIVANI potez!

I Zvonkov stric, Vidoje, bio je pilot, potpukovnik avijacije JNA. Mlađi Vasiljević je tako nastavio vojničku i pilotksu tradiciju ovog časnog doma u Donjoj Borini. Vidoje je tragično poginuo, pre dvadesetak godina, ali ne u letu, već je pao sa kuće jednog prijatelja kom je pomagao.

Podsetimo, sudbina drugog pilota i dalje je nepoznata, veruje se da se pre pada katapultirao. On još nije pronađen, ali je tužilac ranije danas izjavio da je "sasvim izvesno da su oba pilota nastradala".

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar