11°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: tanjug

ZAPLENA CARINIKA Polovni automobili filovani markiranom odećom

Carinici su u saradnji sa policijom na prelazu sprečili pokušaj krijamučarenja različite robe, čija je vrednost procenjena na oko 6.000 evra, saopšteno je iz Uprave carina.

Prekršaj su otkrili juče oko 18 časova kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao kamion slovenačkih registarskih oznaka, natovaren sa osam polovnih automobila iz Švajcarske.

Pored automobila za uvoz, vozač kamiona je usmeno prijavio nekoliko setova polovnih brisača i diskova, kao i tri kompleta rezervnih točkova za automobile, rekavši da nema ništa drugo.

Prilikom detaljne kontrole u natovarenim automobilima pronađena je nova obuća, novi i polovni autodelovi, kao i oprema za računare i mobilne telefone.

Oko 400 komada pi-si i nintendo igrica, kertridža, tastatura, opreme za kompjutere i telefone, novih i polovnih autodelova, kao i 20 pari muških i ženskih cipela bilo je sakriveno ispod sedišta i patosnica, u prtljažnicima i drugim fabričkim šupljinama prijavljenih vozila.

Krijumčarena roba će biti zadržana do okončanja prekršajnog postupka pokrenutog protiv 38-godišnjeg vozača, državljanina Srbije.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar