Izvor:
13.12.2019 u 11:56
0

EKSKLUZIVNO ZA HAPPPY Darko Mladić: Hag neće uspeti da realizuje plan sa mojim ocem!

Gostujući u "Dobro jutro Srbijo" TV Happy sin haškog optuženika Ratka Mladića, Darko, pričao je o haškom procesu protiv njegovog oca i sve šta se odvija u Sheveningenu.

Poznato je da će presude generalu Ratku Mladiću, Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću biti izrečene do kraja 2020. godine. Taj mehanizam koji je nasledio Međunarodni krivični sud u Hagu trajaće do kraja naredne godine i oni se očigledno bore za budžet da se to nastavi.

HAG HOĆE DA UBIJE GENERALA VRS Ratko Mladić u sve lošijem zdravstvenom stanju!

– Da, ovo je bila redovna sednica Saveta bezbednosti posvećena radu mehanizma i ne bi bio prvi put da je predsednik suda iznosio planove koji su posle promenjeni. Dakle, njihova namera je bila da do kraja ove godine završe sa radom, sad su najavili do 2020. godine. S obzirom da su žalbe u toku, to je živa stvar, nisam siguran da će se taj plan realizovati- objasnio je Darko.

Sudije, tužioci, administrativni radnici žele da se to nastavi, da primaju plate. Međunarodnoj zajednici odgovara da se taj sistem, ma koliko besmislen bio, održi, da ostane kao jedan vid pritiska na Srbiju.

Na pitanje šta negira u žalbi, sin generala Mladića je bio vrlo jasan.

-Negiram apslolutno sve! Malo je smešno, ali je tako. Kad uđete u analizu žalbe vidite da su bez suštinskih dokaza donosili presude- objasnio je Darko i dodao

– Moguće, za sada se tu iza kulisa vode pregovori oko budućnosti tog tribunala. To je neizvesno, s obzirom da se u Sjedinjenim Američkim Državama priča o smanjenu troškova, a tribunal je do sada potrošio više od sedam milijardi dolara.

Sin haškog optuženika nije nimalo optimističan po pitanju presude Ratka Mladića.

-Što se tiče žalbe generala Mladića sve je otvoreno. Ne mogu reći da neće ići u tom pravcu, samo ne znam koliko će biti potrebno novom veću da donese presudu. Predsednik suda je verovatno imao razloga kada je rekao da će doneti presudu do kraja 2020. godine- zaključio je Darko i dodaje

– Nama ostaje da radimo svoj posao – zaključio je sin generala.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter