Izvor:
11.12.2019 u 15:46
0

LJIMAJEV SABORAC IDE U HAG Kosovski terorista mora pred Tribunal

Zafir Beriša, bivši poslanik Socijaldemokratske inicijative (NISMA), Fatmira Ljimaja, pozvan je na saslušanje u Specijali sud u Hagu, ali nije naveo datum.

Beriša je na svom fejsbuk profilu objavio da je dobio poziv i dodao da je tendencija ovog suda da uporedi, kako je naveo "oslobodilačku borbu OVK sa genocidnim ratom Srbije", što smatra uvredom za "hiljade sradalih civila" koje je navodno ubio srpski držvni apart.

Specijalni sud je formiran u leto 2015. godine s ciljem da utvrdi i procesuira bivše članove tzv. OVK koji su počinili zločine nad Srbima i pripadnicima drugih manjinskih zajednica, ali i nad lojalnim Albancima.

Sud je pozive na saslušanja počeo da upućuje u januaru ove godine i do sada nije podigao nijednu optužnicu.

Juče je u Specijalnom sudu saslušan i lider DPK Kadri Veselji,koji, međutim, nije želeo da otkrije da li je saslušan u svojstvu svedoka ili osumnjičenog.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter