Izvor:
06.12.2019 u 14:19
0

SLUČAJ „DURMITOR“ Sud traži snimak hapšenja ŠKALJARACA

Viši sud u Beogradu naložio je danas Ministarstvu unutrašnjih poslova da mu dostavi original snimak hapšenja desetak osoba u restoranu "Durmitor", 1. juna 2017. godine, radi izvođenja dokaza na suđenju tada uhapšenim – Mitru Muratoviću i Milošu Niloviću zbog optužbi za nedozvoljeno nošenje oružja.

MUP je ranije obavestio sud da taj snimak ne poseduje iako je ubrzo nakon hapšenja medijima poslato saopštenje i snimak događaja. Odbrana tvrdi da poseduje snimak tog hapšenja, pa je sud odlučio da još jednom kontaktira MUP. Ukoliko od MUP-a ne dobije snimak prihvatiće snimak odbrane i izvesti ga kao dokaz na suđenju.

Inače, Muratoviću i Milošu Niloviću, za koje mediji pišu da su pripadnici takozvanog "škaljarskog klana" iz Crne Gore, sudi se zbog nedovoljenog držanja oružja.

Njih dvojica su navode medija negirali na suđenju. Nastavak suđenja zakazan je za 23. januar.

U "Durmitoru" je 1. juna 2017. godine policija uhapsila ukupno 10 osoba, ali su se nakon istrage na optužnici našla samo Muratović i Nilović, kao i Ilija Zec, koji je u maju 2018. godine na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela sa Višim javnim tužilaštvom, osuđen na uslovnu kaznu zatvora od 10 meseci sa rokom provere od tri godine i novčanu kaznu od 20.000 dinara.

Ove godine je povodom istog slučaja podignuta optužnica i protiv Mališe Vučića čiji su DNK tragovi naknadno utvrđeni na zaplenjenom oružju.

Ta optužnica još nije stupila na pravnu snagu.

Pri hapšenju kod Muratovića su pronađena dva pištolja. Tužilaštvo smatra da je on vlasnik jednog, dok su drugi pištolj naizmenicno nosili on i Nilović.

Muratović je na početku suđenja u maju prošle godine negirao krivično delo tvrdeći da je krenuo da preda oružje u policijsku stanicu preko puta restorana, ali da je uhapšen pre nego što je uspeo da to uradi.

On je bio u pritvoru od hapšenja 1. juna 2017, zbog opasnosti da će ponoviti krivično delo, a od letos je u kućnom pritvoru sa nanogicom, jer je i ranije osuđivan zbog nošenja oružja.

"Škaljarski klan" se inače u Srbiji i Crnoj Gori povezuje sa nizom ubistava i trgovinom narkotika, a pojedinim pripadnicima je prošle godine zabranjen ulazak u Srbiju odlukom nadležnih u MUP-u.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter