22°C

Beograd

TOCILO RAZGRANAO MREŽU: Narko bos iz Mladenovca snabdevao TRI DRŽAVE heroinom! (FOTO)

Nadležni organi ispituju da li je heroin koji je uhapšeni Mladen Novaković, zvani Tocilo, nabavljao u Turskoj, osim Srbije, bio namenjen i tržištima Crne Gore i Austrije.

Mladen Novaković iz Amerića kod Mladenovca uhapšen je prošlog četvrtka kao vođa organizovane kriminalne grupe u akciji policije i tužilaštva u kojoj je zaplenjeno 77 kilograma heroina i pola kilograma kokaina. Kako se sumnja, ova organizovana kriminalna grupa je u prethodnom periodu drogu nabavljala iz Turske, a potom je distribuirala širom Srbije. Ono što se sada ispituje, prema nezvaničnim informacijama našeg lista, jeste to da li je ova droga bila namenjena i tržištu Crne Gore i Austrije, kao i da li je Novaković u tim zemljama imao saradnike.

Kako je ranije rekao izvor blizak istrazi, Tocilo je heroin nabavljao u Turskoj tako što je kupovao veće količine (desetine kilograma), a onda tu robu prebacuje u Srbiju, skladišti je i prodaje isključivo drugim kriminalnim grupama.

- Klanovi onda taj heroin obrade, pa ga puštaju na ulicu. On otprilike snabdeva pola Srbije heroinom - rekao je izvor.

Podsećanja radi, zaplenjeni heroin je izuzetne čistoće i vrednosti i kako je objasnio izvor, od ovoga što mu je zaplenjeno, kada pomeša sa drugim dodacima i prekursorima, mogao je da napravi nekih 350 kilograma za prodaju.

- Vrednost takvog razređenog heroina bila bi svakako više miliona evra - rekao je izvor.

Na snimku policijske akcije vidi se da na zaplenjenim paketima heroina stoji slika zmije - kobre. Takođe, ova droga pronađena je na više lokacija, u bunkerima u selima oko Mladenovca. Takođe, nakon pretresa, oduzeto je više skupocenih motornih vozila i jedan motocikl.

Sa Novakovićem uhapšeni su i Saša Nikolić i Velibor Cvetkov. Njima trojici je Specijalni sud u Beogradu odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da će uticati na svedoke, kao i da će u kratkom roku ponoviti krivično delo. Oni se sumnjiče da su od početka avgusta do hapšenja pre dva dana iz Turske nabavljali velike količine heroina koje su bile namenjene teritoriji Srbije.

Izvor: Blic.rs
Foto: MUP

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar