Izvor:
14.11.2019 u 14:41
0

OJADILI DRŽAVU NA KOLIMA Trojka iz Kragujevca uzela 50 miliona dinara

Osnovno javno tužilaštvo u Kragujevcu zadržalo je tri osobe zbog postojanja sumnje da su kao saučesnici izvršili poresku utaju od 50 miliona dinara, saopštila je danas Poreska uprava Srbije.

Po krivičnim prijavama Poreske policije zadržani su odgovorno lice privrednog društva, knjigovođa i zaposleni zbog sumnje da su od 2015. do 2017. godine u poslovnim knjigama izbegli evidentiranje prihoda od transporta polovnih motornih vozila u iznosu od 168,8 miliona dinara i tako izbegli i plaćanje poreza na dobit od 27,1 miliona dinara.

Iste osobe su osumnjičene i da gotovinu primljenu za usluge nisu uplatila na poslovni račun firme već su novac zadržala za lične potrebe pa je tako izbegnuto plaćanje poreza na zarade i doprinose za obavezno socijalno osiguranje od 22.6 miliona dinara.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter