Izvor:
07.11.2019 u 14:34
0

TEŠKA SUDBINA MAJKE KOJA JE OSTALA BEZ SINOVA: Oni POGINULI na KOŠARAMA, brat za njima umro od TUGE! OSTALA I BEZ MUŽA! (FOTO)

Nada Milić je majka koja je u ratu na Kosmetu u okolini Košara 1999. godine u roku od 10 dana izgubila dva sina blizanca, oficira, Srđana i obana i nakon godinu dana i trećeg sina Gorana koji je u snu umro od tuge za braćom. Teška tragedija velike porodice za kratko vreme. Otac Dragoljub je preminuo 2011. godine, a sa sobom je ostavio dve knjige "Sinovi moji", "Sokolovi polomljenih krila", koje govore o sudbini njegovih sinova. Nada je ostala kako bi čuvala uspomenu na svoje najmilije.

Najpre je poginuo Srđan, potporučnik. Bio je u vozilu sa još tri vojnika. Naišli su na minu kod Srbice. Sva tri vojnika su poginula, a Srđan je zbog teških povreda preminuo 4. aprila. Deset dana kasnije, 14. aprila, na ratnom zadatku poginuo je i Boban, poručnik Vojske Jugoslavije. On se kod Đakovice nalazio u oklopnom vozilu sa još sedmoricom vojnika kad su ih pogodile dve rakete na toplotno navođenje.

Posle bombardovanja, Nada, njen suprug Dragoljub i njihov najstariji sin Goran preselili su se u Kraljevo. Morali su da napuste rodni kraj. S prištinskog groblja na kraljevačko Novo groblje preneseni su i posmrtni ostaci dvojice blizanaca. Treći, najstariji sin, godinu dana, svakoga dana po završetku posla, a radio je u kraljevačkoj carinarnici, obilazio je grobove svoje braće, sedeo kraj njih i tugovao.

Tuga za braćom bila je tolika da Goran nije izdržao. Srce mu je prepuklo od tuge. Preminuo je u snu, 13. maja 2000. godine, a imao je samo 28 godina. Bio je veren i pred ženidbom. Sahranjen je u grobnici pored braće. Tamo sada počiva i Nadin suprug Dragoljub, koji je umro pre osam godina.

Kuća u Kraljevu, koju je njen svekar sagradio za trojicu svojih unuka, sada čuva uspomenu na njih. U njoj je majka Nada napravila spomen-sobu u kojoj se nalaze predmeti i fotografije braće Milić, njihove lične stvari, medalje sa sportskih takmičenja, kao i dve posmrtne medalje – za hrabrost i junaštvo.Sada kuća čuva sećanja, na kojoj su i dalje umrlice preminulih.

Happytv.rs
Foto: Arhiva/kurir.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter