Izvor:
11.10.2019 u 20:08
0

TUGA DO NEBA! Preminuo mali Despot Lazić (12)!

Despot Lazić (12), dečak iz Bajine Bašte koji je bolovao od neizlečive bolesti kože, preminuo večeras na Institutu za majku i dete u Beogradu, posle komplikacija na srcu koja je izazvala njegova osnovna bolest.

Nekoliko dana Despot je bio bez svesti, priključen na aparate, i iako su lekari činili sve da ga spasu, u tome nisu uspeli. Dečaku je tokom današnjeg dana dva puta stalo srce, lekari su radili reanimaciju, ali pomoći za hrabrog dečaka, nažalost, nije bilo.

Despot Lazić je od rođenja bolovao od bolesti zvane bulozna epidermoliza. Od glave do pete Despot je bio prekriven ranama.

Treba biti psihički jak, pa sakriti suzu dok si uz njega. Tek kada ga savlada san, dobro se isplačem, pa i ja odem na spavanje. Svako jutro nova nada, ali i nje je sve manje – pričala je Despotova majka.

Kako je dečak rastao, tako su rane i modrice bivale sve veće, bolnije i krvavije. Taman kada se jedna smiri, na drugom delu tela – leđima, grudima, rukama, čelu, licu, svuda gde ima kože, buknula bi nova. Zbog bolova i svraba Despot već neko vreme nije mogao da stoji i hoda, stigla ga je i anemija. Unutrašnje organe spopali su plikovi, zbog čega je dečak mogao da jede samo kašastu hranu. Bolest nije dozvoljavala pravilan rad prstiju, pa su mu oni i na rukama i na nogama srasli jedan za drugi.

Poslednjih nedelja Despot je bio na Institutu za majku i dete. Njegovo zdravstveno stanje se naglo pogoršalo i iako je tim lekara dao sve od sebe da pomognu dečaku leptiru, u tome nisu uspeli.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Za_despota/Instagram

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter