17°C

Beograd

NEZAPAMĆENI SKANDAL U NIŠU: Staford uleteo u osnovnu školu i napao đake!

"Skinuo sam kaiš sa pantalona, napravio omču i namakao mu je oko vrata"

Staford je uleteo jutros u dvorište OŠ „Njegoš“ i napao troje učenika a samo zahvaljujući domišljatosti direktora škole Bojana Krstića sprečen je ozbiljniji incident.

Životinju koja je jureći decu uletela u hol zgrade Krstić je zavezao kaišem koji je skinuo sa pantalona. Prestravljene đake je zbrinula Hitna pomoć, obaveštena je i policija čija je patrola odmah upućena u školu.

Direktor Krstić objašnjava da je pas ušao u školu oko 9.20 sati u vreme velikog odmora kada je dvorište bilo puno učenika od petog do osmog razreda.

- Pas je bio bez povoca, trčao je po dvorištu oko dece, jednog učenika je ogrebao po leđima a zatim je uleteo u zgradu. Naš službenik je pokušao da
ga zaustavi ali mu se provukao između nogu, nije imao za šta da ga uhvati. Nije reagovao ni na mamljenje ni na hranu pa sam skinuo kaiš sa pantalona, napravio omču i namakao mu je oko vrata. Odveli smo ga kod veterinara gde je ustanovljeno da je čipovan što nam je omogućilo da pronađemo vlasnika koji je kazao da mu je pas pobegao – opisuje Krstić dogadjaj koji je mogao da se završi i mnogo drugačije da nije bilo njegove reakcije.

- Naglašava da je baš zbog ovakvih situacija na ulazu u školu postavljen niz znakova zabrane.

- Najstrože je zabranjeno uvođenje životinja u školsko dvorište kao i ulaz automobila baš iz razloga bezbednosti dece. Ovaj događaj je razlog da još jednom apelujemo naročito na vlasnike pasa da vode računa o svojim ljubimcima jer im nije mesto u školskim dvorištima – kaže Krstić.

U niškoj Hitnoj pomoći nam je potvrđeno da su zbrinuli troje osnovaca koji nemaju teže povrede ali su doživeli ozbiljan stres.

- Jedan dečak ima površinsku povredu leđa, drugi je zadobio modricu na natkolenici a devojčica hematom na malom prstu. Deca su bila veoma uplašena, prebacili smo ih na dalje zbrinjavanje na Dečju internu kliniku – kazali su u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

- Komunalna milicija je protiv vlasnika psa podnela prekršajni nalog na novčanu kazno od šest hiljada dinara jer je u blizini škola i predškolskih ustanova zabranjeno puštati pse. Policija je saopštila da je izveštaj o ovom događaju dostavljen Osnovnom javnom tužilaštvu na dalje postupanje. Sve troje dece otpušteno je na kućno lečenje

Telegraf
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar