Izvor:
21.08.2019 u 12:53
0

UHAPŠENA KATICA JANEVA! Pretresaju joj kancelariju i kuću! Privedena i dva političara !

Policija je danas u Skoplju uhapsila specijalnu tužiteljku Katicu Janevu po nalogu Tužilaštva Severne Makedonije za organizovani kriminal.

Kako se navodi, Tužilaštvo za organizovani kriminal je zatražilo pritvor za Janevu.

Policija je pre podne blokirala ulicu u kojoj je kuća Janeve i pretresla je, a Janeva je odvedena u Specijalno tužilaštvo kojim formalno rukovodi.

Policija je pretresla i njenu kancelariju i oduzela joj kompjuter. Privedena su i dva političara koji su povezani sa slučajem Reket, ali za sada njihova imena nisu otkrivena.

Pripadnici policije su pred zgradom Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore, na parkingu je policijski kombi, a ulaz u zgradu nije dozvoljen.

Državno tužilaštvo Severne Makedonije je zatražilo pritvor za Janevu koja je juče u Tužilaštvu za organizovani kriminal svedočila u okviru istrage slučaja "Reket".

U slučaju "Reket" za sada su optuženi samo makedonski šoumen Bojan Jovanovski – Boki 13 i Zoran Milevski, koji su od skopskog biznismena Jordana Kamčeva iznudili više od milion evra u zamenu za oslobađanje iz pritvora.

Inače, rešenje za oslobađanje Kamčeva iz pritvora je morala da odobri upravo šefica Specijalnog tužilaštva u toj zemlji Katica Janeva.

U prisluškivanim razgovorima između Bokija 13 i Kamčeva koje je objavio italijanski list "La Veritas", čuje se i glas Janeve koja se obraća Kamčevu rekavši mu "da ne brine i da će sve biti ok".

Janeva je juče, nakon ispitivanja u skopskom tužilaštvu, rekla da ne oseća krivicu, te da će tok postupka pokazati da ona nije umešana.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter