22°C

Beograd

OGLASILI SE CRNOGORSKA POLICIJA: Evo zašto su albanske patrole upale na područje Andrijevice i Berana! (FOTO)

Službenici policije Albanije boravili su na području Andrijevice i Berana u skladu sa sporazumom dve države, u cilju sagledavanja stanja graničnih piramida i oznaka od strane albanske policije i službenika uprava za nekretnine dve države.

To je obrazloženje crnogorske policije koje je usledilo nakon informacija koje su se pojavile u medijima da se na teritoriji Crne Gore nalaze albanski policajci.

- Napominjemo da postoji uredna evidencija na graničnom prelazu Grnčar o ulasku i izlasku pomenutih službenika i vozila, kao i o vremenskom periodu njihovog zadržavanja u pograničnom delu naše države - navedeno je u saopštenju, u kojem se kaže i da službenici Uprave policije imaju višestruku i kvalitetnu saradnju sa albanskim kolegama.

Ta se saradnja, kako navode, ogleda u brojnim kontaktima i zajedničkom radu u Zajedničkom centru za policijsku saradnju u Plavu, u redovnim sastancima na centralnom, regionalnom i lokalnom nivou kao i u radu zajedničkih graničnih patrola Crne Gore i Albanije u pograničnom delu.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar