Izvor:
17.08.2019 u 12:22
0

VAZDUŠNI NAPADI NE PRESTAJU: Više od dvadeset civila poginulo!

Više od dvadeset civila, među kojima 11 dece poginulo je na severozapadu Sirije koji je pod kontrolom pobunjenika tokom poslednja dva dana, saopštili su danas Sirijska opservatorija za ljudska prava i lokalni aktivisti.

U vazdušnom napadu izvedenom jutros na selo Deir poginulo je sedam osoba, uglavnom deca, saopštila je Opservatorija.

U sinoćnjim vazdušnim napadima na selo Al-Has poginulo je 13 osoba, među kojima jedna trudnica, saopštili su lokalni aktivisti i Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Rami Abdulrahman, direktor Opservatorije, izjavio je da se čini da je vladin cilj bio da se prisile civili da pobegnu iz područja koja su bila relativno netaknuta tokom eskalacije sukoba koja je počela krajem aprila.

Oni bombarduju gradove i periferije da bi naterali ljude da beže – rekao je on.

Ahmad al-Dbis, menadžer za bezbednost Američke organizacije za medicinsku negu i pomoć sa sedištem u SAD (UOŠM), rekao je da se bombardovanje proširilo na naseljena mesta gde nije bilo vojnih položaja.

Napadi su usmereni da nateraju ljude na nasilno raseljavanje, rekao je on za Rojters.

Dbis je rekao da je u napadima vlada ili ruskih snaga poginulo više od 730 ljudi od kraja aprila.

Kancelarija za koordinaciju humanitarnih poslova UN saopštila je da je više od 500 civila poginulo u sukobima.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter