RASVETLJAVANJE SVIREPOG MASAKRA U JABUKOVCU: Tri osobe su učestvovale, jedna je ŽIVELA u njihovoj blizini! (FOTO)

 

Penzionisani policajac i vlasnik detektivske agencije Goran Tomić tvrdi da je nalogodavac masakra u Jabukovcu osoba iz okoline Negotina, dok je ubica plaćenik koji nije s tog područja

Goran Tomić, pukovnik policije u penziji i vlasnik detektivske agencije, tvrdi da su u ubistvo Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53) umešane najmanje tri osobe, od kojih su dve sigurno iz negotinskog kraja.

- Tvrdim da je zločin planiran najmanje oko godinu dana, a umešane su bar tri osobe - organizator, tiper i ubica. Prvo dvoje su sigurno iz okoline Negotina, dok je neposredni izvršilac profesionalac koji nije iz ovog kraja. Motiv je zasigurno koristoljublje. Ne sumnjam da će počinioci biti otkriveni jer Uprava kriminalističke policije, kao i policijske uprave u Boru i Negotinu, imaju iskusne operativce koji će zasigurno rasvetliti ovaj zločin - kazao je Tomić.

Ubistvo sudije

On je bio jedan od ključnih istražitelja koji su pre nekoliko godina rasvetlili misteriozno ubistvo sudije Dragiše Cvejića iz Knjaževca, kog je 2008. likvidirao plaćenik. Opsežna istraga koja je trajala nekoliko godina na kraju je rezultirala hapšenjem naručioca.

- Ovo je priča koja traje i koja je osmišljena do detalja. Tiper je najverovatnije osoba sa područja ovog ili obližnjeg sela. Zbog toga je sada neophodno da se istraga usmeri najpre na sam Jabukovac, i to na dešavanja u poslednjih nekoliko godina - kazao je Tomić, koji je tokom karijere bio i na čelu policije u Zaječaru.

On dodaje da u slučaju naručene likvidacije ubica obavezno duže vreme posmatra svoje žrtve, sve dok mu se ne ukaže idealna prilika za izvršenje zločina.

- Treba proširiti pretragu terena. Ubica je žrtve posmatrao i čekao pogodan momenat da se nađu svi na okupu. Najverovatnije je više dana bukvalno živeo pored njihove kuće - kaže Tomić i dodaje:

Tragovi

- U danima dok je posmatrao ubica je morao i da jede, spava, pije... To znači da je ostavio svoje tragove koje sada treba otkriti. Siguran sam da će istražitelji u tome uspeti i rasvetliti ovaj zločin - kazao je on.

Podsetimo, leševe članova porodice Kazimirović pronašao je u petak pre podne njihov radnik Dragiša Danilović na imanju na samom kraju Jabukovca. Veruje se da su hicima iz vatrenog oružja ubijeni ubijeni dan ranije.

Ispraćaj

U ČETVRTAK SAHRANA UBIJENIH

Žrtve četvorostrukog ubistva biće danas sahranjene na lokalnom groblju u Negotinu. Kako se saznaje, u dosadašnjoj istrazi saslušano je na desetine meštana, kao i sve osobe iz ovog kraja koje su krivično evidentirane. Takođe, kako nezvanično saznajemo, nekoliko osoba je podvrgnuto i poligrafskom ispitivanju. Forezničari su dva dana radili na mestu zločina, ali i dalje nema većih pomaka u istrazi ovog monstruoznog zločina.

 

 

 

 

Izvor: Kurir
Foto: printscreen/kurir

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Kviz: Naslovna strana
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Provodadžija
13:55  Vesti
14:05  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00 Čađava mehana
19:55  Bingo
20:30  Čađava mehana
21:00  Ćirilica 
23:20  Novajlije reality