Izvor:
11.09.2016 u 14:13
0

TERORISTKINJA UHAPŠENA USRED BEOGRADA: Priznala policiji da se skrivala u našoj zemlji!

Remona Serpentizi (26) iz Holandije, koja je na crvenoj Interpolovoj poternici označena kao jedan od vođa terorističke organizacije koja deluje u Belgiji i Holandiji, uhapšena je juče u centru Beograda.

Poternicu za Remonom, kako Kurir saznaje, raspisala je njena država, a ova teroristkinja navodno se poslednjih šest meseci skrivala u našoj zemlji.

Patrola policije legitimisala je osumnjičenu i njenog supruga i tokom rutinske kontrole otkrila ovu traženu ženu. Privedeni su oboje, ali kako za njim nema potrage, pušten je na slobodu. Remoni Serpentizi određen je ekstradicioni pritvor – ispričao je sagovornik jednog beogradskog medija.

On navodi da će o hapšenju u Beogradu biti obaveštene kolege iz Holandije, koje u najkraćem roku treba da dostave dokumentaciju i dokaze koji uhapšenu povezuju s terorizmom, kako bi naše pravosuđe odlučilo da li će je izručiti ili ne. U dokumentima koja su zasad na raspolaganju srpskim istražiteljima ne navodi se na čelu koje organizacije je uhapšena, kao ni da li je eventualno učestvovala u nekim terorističkim akcijama. Navodno, tvrdi se da je imala „organizacionu ulogu“.

Posle hapšenja žena sa crvene Interpolove poternice plakala je i molila da je pustimo. Priznala je da je pre nego što je napustila Holandiju u toj državi nekoliko puta saslušavanja zbog sumnje da je umešana u terorističke akcije. Takođe je rekla i da je tačno da je nekad bila protestant, ali da je prešla u islam, kao i da je neko vreme boravila kod muža i njegove familije u Turskoj. Sa mužem, koji ima i belgijsko i tursko državljanstvo, kako tvrdi, sada je krenula iz Turske u Holandiju. Međutim, nije uspela da pojasni zbog čega su se punih šest meseci zadržali u Beogradu niti kad su nameravali da nastave put – kaže izvor upućen u istragu.

On navodi i da je posle hapšenja, na lekarskom pregledu, utvrđeno da je u petom mesecu trudnoće.

Prema onome što je rekla posle hapšenja, ona će najverovatnije pristati da bude izručena Holandiji i zbog toga bi postupak ekstradicije mogao brzo da bude završen, već u narednih mesec dana – otkriva izvor upućen u hapšenje. Remona Serpentizi prebačena je u pritvor.

U Specijalnom sudu u Beogradu juče je nastavljeno i suđenje džihadistima koji se terete da su vrbovali ljude i slali u ISIS.

HappyTv.rs
Foto: blogs.lawyers.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter