Izvor:
01.09.2016 u 14:43
0

JEZIVO: Otkriveno zašto se TINEJDŽER obesio kraj TISE!

Stefan Simić (18) iz Mola, koji je nestao u nedelju uveče, pronađen je juče obešen u šumi kraj Tise. Tinejdžer je, kako kažu njegovi najbliži, digao ruku na sebe zbog nemaštine.

Beživotno telo na stablu topole pronašli su njegovi drugovi koji su ga tražili od trenutka kada je nestao.

Stefan je u nedelju oko 15 sati otišao da se prošeta i nije se vratio. Čekala sam ga cele noći, ali kako ga nije bilo, pretpostavila sam da je otišao kod druga koji se vratio sa odmora i da su prenoćili u vikendici na Tisi. Kako se ni u ponedeljak ujutro nije vratio, potražila sam ga kod drugara. Rekli su mi da ga nisu videli i da nisu bili s njim. Zabrinula sam se i otišla u Adu u policiju da prijavim njegov nestanak. Od tog trenutka svi njegovi drugari su krenuli u potragu od ađanskog mosta na Tisi pa do molske plaže. Pronašao ga je njegov najbolji drug obešenog na drvetu topole kraj Tise – kroz suze govori neutešna majka Marija.

Kaže da su živeli sami u skromnoj kući u Ulici Đure Daničića broj 23. Suprug joj je umro pre više od deset godina, a starija ćerka Tamara je udata i živi u Bečeju.

Stefan je imao samo 18 godina, a ja 18 godina u kući nemam struju. Verujem da je digao ruku na sebe samo zbog nemaštine i nemogućnosti da se s njom izborimo. Prošle godine nije mogao da završi treći razred škole za kuvare u Bečeju zato što nije mogao da kupuje mesečnu kartu za autobus. Išla sam na sve strane, u socijalno i kod predsednika opštine, gde se njegova sekretarica izvikala na mene zato što nisam dete poslala u Adu u školu. Jednostavno, ta godina mu je propala i prekinuo je školovanje. Nisam mogla da dobijem za njega ni stipendiju, ništa, makar da odradi. Ovu godinu smo hteli da završi školovanje, ali evo šta me je zadesilo – grcajući govori majka, koja dodaje da su živeli od minimalne socijalne pomoći.

Kaže da su i potrebe za nadničarima sve manje te nije više uspevao ni na taj način da zaradi za osnovne životne potrebe.

Verujem da je to razlog i da je to bio okidač da digne ruku na sebe – govori majka Marija, koja je sa Stefanom živela u kući njenih roditelja jer je njen nevenčani suprug, koji je preminuo pre više od jedne decenije, svu imovinu prepisao crkvi kako bi joj nanudio.

Kada sam pokušala da ostvarim nekakvu stipendiju, tri meseca su dokumenta stajala kod njih, a posle toga su mi dali savet, ali ne i stipendiju. Dete mi se rodilo u mraku i, evo, u mraku je i završilo, a trebalo mu je samo za mesečnu kartu da bi mogao da završi školu – nastavlja uplakana majka.

Ona dodaje da su mladića našli u šumi drugovi, i to njegov najbolji drug Bojan Mitrović, čiji otac joj je i javio za tragediju.

Samo su mi rekli, našli su Stefana. Pitala sam da li je živ i zdrav. Odgovorili su da nije. Odjurila sam na mesto gde su ga našli, ali mi nisu dali da priđem. Načula sam da se udavio, što me je začudilo jer je bio dobar plivač, a tada mi je policajac rekao još težu istinu, da se obesio – kaže Marija.

Telo Stefana Simića odneto je na obdukciju, a očekuje se da će biti sahranjen u petak.

Komšije za pokojnog mladića imaju samo reči hvale

Video sam juče na nasipu dvoje policijskih vozila, prvu pomoć i pogrebna kola. Tada sam čuo da se Stefan obesio. Dobro sam ga poznavao. Bio je miran, tih, pametan i plemenit dečak. Znam da je živeo u nemaštini, što je verovatno i bio povod da digne ruku na sebe – kaže Perica Barbu (47), koji je u blizini tragičnog mesta pecao ribu.

Marija Jeftić, komšinica, potvrđuje da je Stefan bio veoma pažljiv i dobar mladić.

Nikada se nije žalio i često je dolazio da se igra s mojom decom. Ovo je zaista jako tužno – prozborila je komšinica Marija.

Izvor:Blic
Foto: Twitter/sputnik

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter