Izvor:
18.08.2018 u 06:40
0

KOBNO NEBO IZNAD KRUŠEVA: Dvojica stranih paraglajdera izgubila život u poslednjem sletu!

Dvojica paraglajderista, jedan iz Velike Britanije, drugi iz Ukrajine poginuli su danas kod Mečkinog Kamena blizu Kruševa, na zapadu Makedonije. Iz MUP-a su naveli da se nesreća dogodila oko 12.40 časova. Jedan je poginuo na licu mesta, a drugi je sa teškim povredama prebačen u bolnicu u Prilep, gde je večeras podlegao povredama.

Osim da se radi o ukrajinskom i britanskom državljaninu, MUP druge detalje nije saopštio jer je istraga u toku, tako da se za sada ne zna ni identitet poginulih, ni uzrok nesreće.

MOŽDANI ILI SRČANI UDAR?

Međutim, pozivajući se na izvore iz Policijske stanice u Kruševu, deo elektronskih makedonskih medija piše da su paraglajderisti poginuli u blizini Mečkinog Kamena, kod mesta Crni vrh i da su doživeli nesreću prilikom skoka. Do tragedije je, kako su izjavili iz policijske stanice, došlo odmah nakon njihovog skoka. Sumnja se da je jedan od paraglajderista u vazduhu doživeo moždani ili srčani udar, pa je sa sobom povukao i druga paraglajderistu.

U ZADNJE TRI GODINE PET PADOVA I ČETIRI SMRTI

Više sreće od ove dvojice paraglajderista, početkom jula ove godine imala je paraglajderistkinja iz Kine, J. H. (46). Na startu međunarodnog takmičenja paraglajderista u Kruševu ona se nezgodno prizemljila i pri tom polomila obe noge. Nesreće na međunarodnom takmičenju paraglajderista u Kruševu su se i ranije događale.

Dalekovod u bitoljskom selu Musinci, u opštini Novaci, na jugu Makedonije, početkom jula prošle godine je bio koban za paraglajderistu Ferenca Bereckog (50) iz Mađarske, koji je učestvovao na međunarodnom takmičenju trke paraglajderista "Kruševo open".

U tom delu Makedonije, u junu 2015. godine život je kod sela Vrboec, blizu Prilepa, izgubio i paraglajderista iz Izraela, Ron Ašuan (55). Iste godine, u avgustu, u hrastovu šumu kod mesta Limo Nivje pao je instruktor letenja, paraglajderista iz Finske, ali je on srećom prošao samo sa ogrebotinama.

Telegraf
Foto: Twitter/Volim Podgoricu

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter