Izvor: Tanjug
26.09.2020 u 08:09
0

GRENEL PREKRSTIO JEZERO! Gazivode postaje Jezero TRAMP!

Specijalni predstavnik Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel retvitovao je u petak uveče tekst objavljen na sajtu Američkog centra za pravdu i zakon (ACLJ) o predlogu da se jezero Gazivode između Kosova i centralne Srbije nazove „Jezero Tramp“, podsećajući da je to rešenje za ime jezera oko kojeg su se sporile dve strane.

-Jezero Tramp je priznanje za američkog predsednika Donalda Trampa i rešenje za sporno ime jezera- objavio je Grenel na Tviteru.

SAZNAJTE I OVO…

PASKALJEVIĆ POSLEDNJU NAGRADU DOBIO POLA SATA PRE VESTI O SMRTI: U njegovim rukama ŽIVOJIN PAVLOVIĆ

TUGA! ČUVENI REŽISER GORAN PASKALJEVIĆ PREMINUO: Umro u Parizu u 74. godini!

SRPSKI NARKO-BOSOVI OSTALI BEZ GLAVNOG DILERA: Uhapšen u Beču sa drogom od skoro pola miliona evra

Putin pozvao na pakt sa Amerikom!

On je u četvrtak na društvenim mrežama objavio fotografije jezera Gazivode na kojima se vidi natpis „Jezero Tramp“ (Lake Trump).

Grenel je u storiju na Instagram nalogu objavio dve fotografije sa portala Kosovo onlajn ne krijući oduševljenje zbog poteza Srba sa severa Kosova.

On je fotografiju jezera Gazivode s natpisom „Jezero Tramp“ objavio i na Tviteru, uz poruku da su se obe strane „složile oko novog imena“.

-Kako nazvati jezero koje je na Kosovu i u Srbiji ozbiljan kamen spoticanja uprkos kompromisu koji su osmislile SAD o pokretanju studije izvodljivosti da se stvore radna mesta i više enrgije za region… tako da su se obe strane složile oko novog imena: Jezero Tramp-napisao je Grenel na Tviteru.

PROČITAJTE JOŠ…

Gucatija čeka prebacivanje u pritvorsku jedinicu u Hagu

ISPLIVALI DETALJI TRAGIČNE SMRTI: Muškarac pronađen mrtav na Vilinim vodama je Miomir koji je nestao pre 3 dana

Oglasio se major Milan Gujanica posle pada aviona kod Loznice

NADAL PRIZNAJE: „Novak je u pravu“!

Srbi na severu KiM u četvrtak su na Brnjačkom mostu, na putu koji povezuje Beograd i Prištinu, i na brani jezera Gazivode, postavili velike transparente kojima su predsedniku SAD Donaldu Trampu poslali poruku podrške, zbog njegove borbe za mir i napredak u regionu i angažovanja u dijalogu Beograda i Prištine.

Na mostu je osvanuo transparent s porukom na engleskom „Predsedniče Tramp, kosovski Srbi zahvaljuju Vam na tome što donosite mir“. 

Transparent je postavljen i na brani jezera Gazivode i na njemu piše „Jezero Tramp“.

Na sajtu ACLJ takođe se navodi da su se obe strane složile da se jezero preimenuje u Jezero Tramp, što bi, kako se dodaje, bio primeren gest u znak zahvalnosti 45. američkom predsedniku za rešenje dugoročnog sukoba.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter