Izvor: Tanjug
01.06.2020 u 11:05
0

SRBIJA IZVEZLA BLIZU 30 MILIONA ORGANSKIH PROIZVODA: Ove zemlje su krupne izvozne destinacije!

Vrednost izvoza organskih proizvoda u prošloj godini dostigla je 29,7 miliona evra, što je povećanje od 2,3 miliona evra u odnosu na izvozni rezultat iz 2018. godine, saopštila je danas asocijacija „Serbia organica“.

Po podacima Uprave za carine, iz Srbije je lane izvezeno 13.284 tona organskih proizvoda, a najveći deo izvoza činili su voće i proizvodi od voća čija je vrednost bila 28,7 miliona evra.

OBAVEZNO PROČITAJTE

OD DANAS STUPA NA SNAGU: Okupljanje do 1.000 ljudi i publika na utakmicama

EPIDEMIOLOG TIODOROVIĆ O PANDEMIJI: Vreme je da pustimo ljude da žive i da se vrate u normalu!

ŠEF NATO KANCELARIJE: Poštujemo VOJNU neutralnost Srbije!

PREDSEDNIK FK ZVEZDA ČESTITAO POBEDU IGRAČIMA: Dominantno do treće uzastopne titule!

UDES O KOM PRIČA CELA SRBIJA: Koristio telefon i sve snimio!

Serbia organica navodi da je trend sve boljih izvoznih rezultata nastavlje i da je vrednost izvoza za četiri godine povećana za preko 11 miliona evra.

Najviše organskih proizvoda izvozi se u država Evropske unije, a više od trećine ukupnog izvoza u 2019. godini ostvareno je na tržištu Nemačke.

Krupnije izvozne destinacije su i Holandija, Francuska, Italija, Poljska, SAD, Austrija i Belgija.

„Smrznuta malina je ostala i u 2019. godini na prvom mestu po količini i vrednosti ostvarenog izvoza, slede je koncentat od jabuka, zatim smrznuta kupina i višnja“, saopštila je Serbia organica.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter