Izvor:
03.05.2016 u 19:34
0

UGROŽENE ORANICE: Izlila se Ribarska reka kod Kruševca

Velika količina kiše na području Kruševca izazvala je izlivanje Ribarske reke, zbog čega su za sada ugrožene oranice, ali ne i domaćinstva, rečeno je u gradskom Štabu za vanredne situacije.

Po podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, Ribarska reka se izlila i poplavila oko sedam hektara oranica, a opasnost od izlivanja preti i na manjim rekama i potocima, posebno na Trmčarskoj i Kobiljska reci.

U poslednja 24 sata na području Kruševca palo je više od 23 litra kiše po kvadratnom metru, te je porastao vodostaj svih vodotokova.

"Od nedelje je na području grada Kruševca palo oko 66 litara kiše po kvadratnom metru, a samo u poslednja 24 sata količina padavina je 23 litra, što je uslovilo porast vodostaja na većini vodotokova", kazao je zamenik načelnika Štaba za vanredne situacije grada Kruševca Dušan Todorović.

On je dodao da su sve nadležne službe u stanju pripravnosti i da prate stanje na terenu.

Prate se i vodotokovi na potezu prema Cerovi i Koševima, dok su Zapadna i Južna Morava na nivou ispod redovne odbrane od poplava.

Po podacima Štaba, vodostaj jezera Ćelije porastao je za 70 centimetara, nivo vode u Rasini na ulazu u jezero iznosi 195 i viši je u odnosu na jučerašnji dan za 117 centimetara, dok je u donjem toku ova reka napunila korito.

Zapadna Morava je od juče porasla za 90 centimetara, a Južna Morava za 17 centimetara.

Izvor:Beta
Foto:Twitter/SPoljoprivrede

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter