Izvor:
20.05.2018 u 19:39
0

STEFANOVIĆ PRISUSTVOVAO OBUCI POLAZNIKA 15. KLASE COPO-a: Drago mi je da sam video da su savladane sve veštine koje su potrebne u svakodnevnom radu policije!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prisustvovao je u Nastavnom centru Mitrovo polje terenskoj obuci polaznika 15. klase Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) i ocenio da je ova klasa spremna da već od septembra stupi u redove policije.

– Drago mi je da sam mogao da vidim da su polaznici uspešno savladali sve ono što su učili prethodne godine, obuke vezane za naoružanje, strojeve radnje, taktičku obuku i sve ostalo što je važno u svakodnevnom radu policije. Isto tako savladali su važne životne stvari zajedništvo i jedinstvo – istakao je Stefanović na Goču nakon vežbe.

Ministar je ocenio da je važno da obuka polaznika COPO svake godine bude sve složenija i da obuhvata sve više radnji koje će polaznicima biti potrebne kada budu stupili u svoje prve policijske činove i kada počnu svakodnevne aktivnosti, jer će stečene veštine i znanje štiti njihove živote i živote građana Srbije.

– Veoma je važno da takva vrsta obuke bude nastavljena dalje tokom njihovog rada i obavljanja redovnih policijskih aktivnosti. Hoćemo policiju koja je apsolutno spremna da obavi svaki zadatak koji Srbija – red nju postavi, koja je spremna da građanima osigura mirne ulice, bezbednost i slobodu – poručio je Stefanović.

Polaznici 15. klase Centra za osnovnu policijsku obuku prikazali su veštine i znanja koje su naučili tokom školovanja u situacijama patrolne delatnosti u ruralnim uslovima i hapšenja počinilaca krivičnog dela, kao i segmente strojeve obuke.

U okviru obuke izvedno je i takmičenje u brzom rasklapanju i sklapanju oružja, navedeno je u saopštnju.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter