Izvor:
07.08.2016 u 16:08
0

MINISTAR VULIN: „Značajno smanjen broj migranata“

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je značajno smanjen broj migranata koji ulaze u Srbiju, ali da je i dalje najveći problem to što ne mogu da izađu, jer druge evropske zemlje primaju mali broj njih.

Srbija ne može da utiče na to kako će se ponašati zemlje u susedstvu, kao što ne može da utiče ni na proces dogovaranja ili nedogovaranja između EU i Turske, podsetio je Vulin i dodao da zabrinjava to što postoje najave, sudeći prema izjavama tamošnjih zvaničnika, da će možda dođi do raskidanja sporazuma.

Nadamo se da do toga neće doći -, rekao je Vulin novinarima u Vranju.

On je istakao da će se Srbija ponašati na isti način, a to znači da će svakome obezbediti mogućnost da zatraži azil, ali neće dozvoljavati da se ilegalno ulazi na njenu teritoriju.

Mešovite snage naše vojske i policije rade izuzetan posao. Značajno je smanjen broj onih koji ulaze, ali i dalje je najveći problem to što oni ne mogu da izađu, jer Mađarska i druge evropske zemlje primaju mali broj njih – rekao je Vulin.

On je ukazao da se sada migranti duže zadržavaju u Srbiji nego što bi se inače zadržavali, ali da njihov cilj nije da ostanu ovde.

Svi će oni na kraju otići, jer njihov cilj nije da ostanu u Srbiji i sve što rade, oni rade da bi otišli u zapadnu Evropu, ali period njihovog boravka se povećava. Mi imamo obezbeđene kapacitete i vodićemo računa o svakom ljudskom biću na našoj teritoriji – poručio je Vulin i naglasio da se život građana Srbije nije promenio zbog toga, kao ni da do toga neće doći.

Tanjug
Foto: Twitter/ExpresportalSrb

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter