Izvor:
05.08.2016 u 17:52
0

VLADIKA ARSENIJE NA PARASTOSU ŽRTVAMA „OLUJE“: „Gospod zove da praštamo, ali da ne zaboravljamo“

Parastosom u Crkvi svetog Marka i polaganjem venaca na spomenik žrtvama stradalim u ratovima u bivšoj Jugoslaviji od 1991. do 2000. godine, danas je obeležen Dan sećanja na stradale i prognane Srbe tokom hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja".

Obeležavanju su prisustvovali ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta, predstavnici udruženja porodica nestalih i izbeglih, kao i brojni građani.

Parastos je služio vikar patrijarha vladika Arsenije koji je poručio da se 5. avgust ne sme zaboraviti navodeći da svi narodi na ovim prostorima svoju budućnost treba da grade na miru i toleranciji.

On je naveo da nas ''''Gospod zove da praštamo, ali da ne zaboravljamo''''.

Vladika Arsenije je ocenio da je 5. avgust nesrećan dan i da ''nikada ne treba da zaboravimo one koji su izgubili svoj život'', kao i da je 21 godina od Oluje prošla sa tugom za nestalim.

U podne su se oglasile crkvena zvona na svim crkvama SPC, a u pojedinim gradovima i sirene.

U podne je krenula i šetnja od Crkve svetog Marka do Narodne skupštine i hotela Moskva, pa preko Brankovog mosta do Sava centra.

Tanjug
Foto: Twitter/ Optimista Iskusni

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter