Izvor:
03.08.2016 u 02:49
0

NAPUSTIO BOLNICU: Migrant u Srbiji zaražen malarijom

Migrant zaražen malarijom koji je bio hospitalizovan u Klinici za infektivne i tropske bolesti svojevoljno je napustio lečenje, potvrđeno je Tanjugu u Kliničkom centru Srbije. Stručnjaci kažu da on ne predstavlja rizik po okolinu.

Naravno da nije opasnost. Svake godine imamo bolesnike sa malarijom, uglavnom su to naši ljudi koji rade u Africi. To nije epidemiološki problem i on ne nosi epidemiološki rizik, samo treba da se leči od malarije– rekao je Tanjugu infektolog Dragan Delić.

U Kliničkom centru kažu da pacijent nije želeo nastavak lečenja i da je napustio bolnicu. Mediji navode da su migranti koji su se zarazili sa malarijom i bili hospitalizovani u Klinici za infektivne i tropske bolesti Klinickog centra Srbije izlečeni, a pod nadzorom lekara je i azilant koji je otišao iz bolnice.

O njemu, kako navode, brine tim lekara u jednom centru za prihvat azilanata u Srbiji.

Tanjug
Foto: Twitter/ekathimerini

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter